FÖLDRAJZ / Budapest kategória termékei
Újpalota. Egy városrész regénye

: Újpalota. Egy városrész regénye

Kiadás:

Budapest, 2002

Kiadó:

k. n.

Kategóriák:

Budapest Dedikált könyv Helytörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

234 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632046234

tartalom:

˝Sokan kérdezték tőlem, köztük néhány lektorom is: miért regény, ha nem regény? Elsősorban azért, mert egy 30 éves városrészről szerintem még nem lehet történelmet írni, hiszen ez a 30 év "neki" még nem történelem, csak a mi életünk folyása. Egy emberéletben 30 év az élet történetének jelentős része, egy emberöltőnyi idő. Én tehát ezt az emberöltőnyi emberi életet akartam bemutatni. Másodsorban azért "regény", mert szubjektivitása révén távol esik a történetírói tárgyszerűségtől, objektivitástól. "Bizonytalan, kevert műfajúnak" ítélték néhányan, de hát tudjuk, hogy a 20. századi regény - és főként most, a század végén, az ezredfordulón - kilépett mindenféle korábbi műfaji kötöttségéből: használhat dokumentumokat, beépíthet leveleket, élhet a riport eszközével, váltogathatja elbeszélő alanyait és szemlélőinek nézőpontjait. Az ezredfordulós regény színes, zaklatott, idősík felbontó - mint életünk és a rá való emlékezés.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!