FÖLDRAJZ / Budapest kategória termékei
Városvédőbeszédek. I-II. kötet

: Városvédőbeszédek. I-II. kötet

Kiadás:

Budapest, 1988

Kiadó:

Széchenyi Kiadó

Kategóriák:

Budapest Építészet Helytörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

502 p., 80 t., XL p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630188554

tartalom:

Nálunk az építészet nagy korszakaiból csak romok maradtak fenn. Festmény, szobordísz régen nincsen rajtuk. Köztéri szobraink legrégebbjei is alig több mint kétszáz évesek, s homokkőből készültek. Mállanak szét. A józan ész helyett szigorú műemléki törvények próbálják megvédeni a fontosabb építészeti emlékeket - reménytelenül. Hiszen a szabály nem elég. Nálunk még azokat az épületeket sem lehet megvédeni a gondatlan átalakítástól, amelyek a két világháború között épültek, pedig azok funkciójukban és külső megjelenésükben is közell állnak a mai ízléshez. Hát még ezt a korszakot, amely - utoljára - díszesre, talán túl díszesre építette fel saját világát. Pedig a mai világunkat ez a kiegyezést követő építészeti konjunktúra, ez az ízlés határozza meg. Ha erre folyamatosan tudnánk vigyázni, ha ezzel az öröklött világgal tudnánk együtt élni - sokkal könnyebb lenne energiát, figyelmet, pénzt fordítani a régebbi korok építészeti kultúrájának maradékaira, s könnyebb lenne figyelni a XX. századi közvetlen elődök által állított mércére is, hogy ne a meglévő helyére, hanem mellé, múltunkat, félmúltunkat tisztelve tudjunk mi is a korunkra jellemzőt, az unokák számára becsülendőt alkotni!

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!