VALLÁS / Buddhizmus és keleti vallások kategória termékei
A halhatatlanság útja. A meditáció Taoja

: A halhatatlanság útja. A meditáció Taoja

Kiadás:

h. n., 2005

Kiadó:

Lunarimpex Kiadó

Kategóriák:

Buddhizmus és keleti vallások

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Mesterek, életek, tanítások

Terjedelem:

161 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9639219517

tartalom:

"Tényleg halhatatlanokká válhatunk! Az emberek újra és újra felteszik a kérdést: "Tényleg élhetek hosszú ideig? Elérhető a halhatatlanság?" Amikor ilyen kérdést kapok, visszakérdezek: "Vajh azt gondoljátok, hogy a meditáció azonos a Tao gyakorlási módszerével? De mi is a Tao? Hogyan gyakorolhatjuk? Miért is akarjuk egyáltalán gyakorolni a meditációt és a Taót?" Tízből tízen azt válaszolják, szeretnének hosszú ideig egészségesen élni. Először is két fontos dolgot kell megértenünk: 1. A hosszú élet azt jelenti, hogy megőrizzük az egészségünket, lelassítjuk az öregedés folyamatát, betegség és fájdalom nélkül élünk, végül békésen, mások nyugalmának megzavarása nélkül halunk meg. 2. A halhatatlanság nem a testi lét vég nélküli meghosszabbítását jelenti, hanem a szellemben fogant öröklétre utal. Amire a "szellemben fogant öröklét" kifejezésével utalunk, az túl van az elmén és az anyagon, az élet eredendő, másból le nem vezethető kezdetét jelezzük vele. A fizikai test, valamint annak tudatossága a szellemi élet működésének szerve és jelensége. A szellem természete nagyon bonyolult, ősidőktől fogva az összes vallás végső célja a szellemben fogant öröklét felkutatása és az abba való visszatérés, ám a "szellemi élet" jelentését különbözőképp fogalmazták meg a különböző nyelvek és kultúrák. Ha az Úton vagyunk, akkor tényleg elérhetjük a halhatatlanságot? Megkockáztatom a választ: igen. De gyorsan hozzáteszem, hogy ez nem pusztán világi vállalkozás, jóval túlmegy azon."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!