VALLÁS / Buddhizmus és keleti vallások kategória termékei
Mudrák és szimbólumok

: Mudrák és szimbólumok

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Buddhista Misszió

Kategóriák:

Buddhizmus és keleti vallások

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

128 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

A japán ezoterikus buddhizmust tizenkét főirányzat képviseli, amely irányzatok összesen hetvenkét iskolát alkotnak. Titkos hagyományaik Nyugaton alig ismertek, és a velük foglalkozó szakirodalom sem kimerítő. A japán ezoterikus buddhizmus tan-hagyományaiban és meditatív gyakorlatában két utat követ; az egyik a nyílt tanítás (kengyő), a másik a titkos hagyomány (mikkyo). A mudrak a mikkyo szolgálatában állnak, ugyanis e szimbolikus kéz- és ujjtartások bizonyos ábcét alkotnak, amellyel egymást követő szellemi folyamatok fejezhetőek ki. Meg kell azonban jegyeznünk, hogy a mudrák jelbeszéde a különböző iskolákban egymástól eltérő, amint különbözőek a mantrák is, amelyek a szimbolikus kéztartásokat kísérik. A mudrák változatosságáról fogalmat alkothatunk ha tudjuk, hogy az egyik ezoterikus főirányzat, a Shingon háromszáz alapformát ismer, amelyek egymással kombinálva igen sok változatot eredményeznek.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!