VALLÁS / Buddhizmus és keleti vallások kategória termékei
Zen. Út a megvilágosodáshoz. Bevezetés és útmutatás

: Zen. Út a megvilágosodáshoz. Bevezetés és útmutatás

Kiadás:

Szentendre, 1995

Kiadó:

Medio Kiadó

Kategóriák:

Buddhizmus és keleti vallások

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

159 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9638532335

tartalom:

˝M. Enomiya-Lassalle (1898-1990) német jezsuita szerzetes évtizedeken át működött Japánban és Európában mint misszionárius, zen mester és vallásfilozófus. Dr. Niels Gruber, a Német Szövetségi Köztársaság japán főkonzula Enomiya atya munkásságáról így ír: "Ázsia kultúrájának tudományos-akadémikus vizsgálata mellett a keleti meditációs gyakorlatok egy másik igen jelentős intézményes közvetítője a katolikus egyház. E téren Enomiya-Lassalle professzor fáradhatatlan úttörő munkásságának köszönhető, hogy a japán buddhizmusból kialakult zen iskolák meditációs gyakorlatát mint spirituális praxist a katolikus egyház is elismerte. Számos szerzetesrendben, kiváltképp a bencés kolostorokban a hívek a zen módszert alkalmazó lelkigyakorlatokon vehetnek részt. Természetesen a katolikus egyház nem a buddhista filozófiát, csupán a buddhizmus keretei között évszázadok alatt kialakult meditációs technikát veszi át. A bölcseleti alapot a keresztény misztikusok, Eckehart mester, Tauler és mások írásai képviselik. Annak, hogy a katolikus egyház a Kelet meditációs technikáit átvette, igen nagy a jelentősége, hiszen ezzel az egyház elismeri, hogy más vallásokban olyan értékek találhatók, amelyeket ő maga már elveszített, de amelyek belső krízisei legyőzésében segítségére lehetnek. Ha ez az átvitel sikerül és a keresztény misztikát új életre kelti, akkor ez nemcsak az Egyház, de az egész nyugati civilizáció gyökeres megújulásához vezethet".

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!