MŰSZAKI / Bútor kategória termékei
A faanyag és faalapú anyagok anizotróp rugalmasság- és szilárdságtana I. rész. A mechanikai tulajdonságok anizotrópiája

: A faanyag és faalapú anyagok anizotróp rugalmasság- és szilárdságtana I. rész. A mechanikai tulajdonságok anizotrópiája

Kiadás:

Sopron, 1994

Kiadó:

Erdészeti és Faipari Egyetem

Kategóriák:

Bútor Fizika Műszaki vegyes

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

398 p

Kötésmód:

papír

tartalom:

˝A faanyag ősidők óta az emberiség egyik legkedveltebb, igen sokoldalúan felhasználható, természetes eredetű anyaga. A faanyag formai változatossága, erezete, rajzolata, színe, illata szinte minden emberből érzelmi motivációt, ösztönös rokonszenvet vált ki. Kevésbé szeretettek, még kevésbé ismertek, de az ipar számára igen fontosak a századunkban elterjedt és egyre nagyobb méretekben felhasználásra kerülő, a kevésbé értékes fafajokból és farészekből készülő ún. faalapú anyagok. Az elmúlt évszázadok folyamán, de különösen századunkban sok tudományos ismeret halmozódott fel a természetes faanyaggal és a faalapú anyagokkal kapcsolatban. E munkában a faanyag és a faalapú anyagok azon mechanikai tulajdonságaival foglalkozunk, melyek a fából készült szerkezetek, szerkezeti elemek erőtani méretezésének elméletét és gyakorlatát alapozzák meg. A tényleges tulajdonságokat mind jobban megközelítő anyagtörvények, anyagegyenletek, szilárdsági (tönkremeneteli) kritériumok kidolgozása és felhasználása teremtik meg a faszerkezetek tervezésének, helyes szerkezeti kialakításának, a teherbírás biztonságos meghatározásának az alapjait.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!