MŰSZAKI / Bútor kategória termékei
A faipari műveletek elmélete

A faipari műveletek elmélete

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1994

Kiadó:

Mezőgazdasági Szaktudás Kiadó

Kategóriák:

Bútor Erdészet Ipar

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

537 p.

Kötésmód:

nyl

ISBN:

9633560799

tartalom:

"A faipari technológiai eljárások alapjait a faipari műveletek alkotják. Az egyes meglevő technológiák műszaki, gazdaságossági paraméterei csak akkor javíthatók, ha az alapműveletek adta lehetőségeket maximálisan kihasználjuk. Új anyagok és eljárások kidolgozásakor szintén szükség van a műveletek törvényszerűségeinek ismeretére. A faipari műveletek elmélete - hasonlóan más szakterületekhez - alapvetően támaszkodik a fa és faalapú anyagok anyagtörvényeire. Ezért az egyes műveletek elméletének kidolgozásához nélkülözhetetlen az anyagtörvények ismerete. A fa bonyolult felépítésű, kapillárporózus anyag, amelyben a víz gyakorlatilag mindig jelen van. Ezért a fa-víz kapcsolat minden műveletben valamilyen szerepet játszik. A fának különleges szerkezeti felépítése és polimer vegyületei révén viszkoelasztikus, viszkoplasztikus tulajdonságai vannak. Fizikai és mechanikai tulajdonságai anizotróp viselkedést mutatnak, s a higroszkópos nedvesség változásakor változtatja a méretét. A faipari műveletek elméletéről eddig sehol nem jelent meg összefoglaló munka. Ez azzal magyarázható, hogy az elmúlt évtizedekben ez a szakma - éppen a bonyolult anyagtörvények nem kellő ismerete miatt - sok területen az empirikus megfigyelésekre támaszkodott. Az utóbbi évtizedek kutatásai sok eredményt hoztak, amelyek alapul szolgáltak a jelen könyv egyes fejezeteinek egységes kidolgozásához. A könyvet elsősorban a faiparimémök-hallgatók felsőbb évfolyamai számára írtuk, de minden bizonnyal az iparban dolgozó faipari mérnökök is haszonnal forgathatják. A könyv írásakor arra törekedtünk, hogy a jelenségek okait a tudomány mai állásának megfelelően feltárjuk, s a kikerülő mérnök tudatosan válassza ki az egyes műveleteket, illetve a műveletekből tudatosan állítson össze optimális paramétereket nyújtó technológiákat."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!