MŰSZAKI / Bútor kategória termékei
A krakkói Wawel gyűjteményei

A krakkói Wawel gyűjteményei

Fordító:

Kiadás:

Budapest; Warszawa, 1975

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Bútor Festészet Haditechnika Műgyűjtés Kerámia és üveg Lengyelország

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

405 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631396053

tartalom:

"A krakkói várhegyen, a lengyel királyok egykori székhelyén az elmúlt századok történelmi viharai után ma ismét eredeti szépségében pompázik a régi királyi palota. A korhűen rekonstruált díszes környezetben kiváló műalkotások sorakoznak. A Wawel ma múzeum, gyűjteményeinek alapját a régi királyi kincs maradványai alkotják, amelyek a fáradhatatlan kutatók és az áldozatkész adományozók jóvoltából váltak az utóbbi években imponálóan teljesekké. Joggal állítják a lengyelek, hogy a Wawel az ország legszebb múzeumépülete, sőt az egész világon is párját ritkítja. A gyűjtemények négy csoportra oszlanak. Az első a királyi lakosztályokat és dísztermeket, a második a kincstárat, a harmadik a fegyvertárat mutatja be. A negyedik gyűjteményben a keleti művészet alkotásai láthatók. Az alkotások összegyűjtésekor lényeges szempont volt, hogy ha ma már nem is állíthatók tökéletesen vissza az eredeti berendezések, nincsenek is meg a királyok által használt bútorok, szőnyegek, fegyverek, a palotában bemutatott tárgyak művészi értékben mégis méltóak legyenek az egykori uralkodói rezidenciához. Ezt a rendkívül értékes együttest ismerteti könyvünk. A bevezetőt Jerzy Szablowski, a Wawel Állami Műgyűjteményeinek igazgatója írta. A kötet végén részletes, bibliográfiával is bővített tárgyleírásokat találunk. A 293, részben színes táblával illusztrált kiadványt nemcsak a művészetek iránt érdeklődő közönség vagy a krakkói élményeit feleleveníteni vágyó turista, hanem a szakember is nagy haszonnal forgathatja."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!