MŰSZAKI / Bútor kategória termékei
Ismerjük meg a bútorstílusokat

: Ismerjük meg a bútorstílusokat

Kiadás:

Budapest, 1972

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Bútor Iparművészet Műgyűjtés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

286 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Korszerű bútort a modern ember otthonába! Becsüljük és értékeljük a régi korok szép bútorait, mint kulturális örökségünk részét, melyek hajdani készítőik és használóik mesterségbeli tudásáról, ízléséről, életszokásairól tudósítanak minket! Így foglalhatnánk össze röviden Kaesz Gyula neves tervezőművész, főiskolai tanár kötelének tanulságait. Az első pillantásra talán ellentmondásosnak tűnik, hogy egy összefoglaló stílustörténeti tanulmányoknak - mely rendkívüli alapossággal rendszerezi a bútorok fejlődését a primitív népek "bútoraitól" kezdődően - a legfőbb tanulsága éppen a korszerűség követelménye. Ez az ellentmondás azonban csak látszólagos. Mint a kultúra minden területén, a lakáskultúrát illetően is csupán a régi korok szokásainak, formaalakításainak megismerése vezethet el a valódi korszerűséghez. A bútorok is jellegzetesen koruk termékei, amelyek koruk életformáihoz igazodnak s ugyanakkor vissza is hatnak azokra. Ezt tudva láthatjuk, hogy a hamis "antik", most készülő cirádás, hajlított lábú "stilbútorok" helyett mennyivel nekünk valóbb, mennyivel igazabb ma az egyenesvonalú, egyszerű és kényelmes modern bútor. Kaesz könyve megtanít minket arra, hogy értékeljük és szeressük a régi bútorokat, gyönyörködni tudjunk bennük a múzeumokban, műemléki környezetükben, hogy megfigyeljük, hogyan alakultak a történelem folyamán az egyes bútortípusok."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!