MŰSZAKI / Bútor kategória termékei
Régi fa-műemlékeink megmentése

: Régi fa-műemlékeink megmentése

Kiadás:

Budapest, 1916

Kiadó:

Stephaneum Nyomda Rt.

Kategóriák:

Bútor Erdészet Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

111 p.

Kötésmód:

nyl

tartalom:

˝XIV-XVI. századbeli fa-műkincseink a régi magyar művészetnek úgyszólván egymagukban álló s nemcsak művészettörténeti, de anyagi szempontból is legbecsesebb emlékei. Sajnos, ma már csaknem valamennyi a végelpusztulás előtt áll, mert idő- és féregrágta állományukat az összeomlás veszélye fenyegeti. Megmentésükre immár négy év óta folynak nálunk a komoly kísérletek, de hogy ezek mindez óráig miért nem vezettek a föltétlenül megbízható megoldáshoz, arról szól e kis könyv, a lehetőség korlátai között a leghűbben megvilágítva mindazokat az okokat, amelyek e rendkívül fontos kérdést nézetem szerint helytelen mederbe terelték és a lehetőség szerint fejtegetve azokat a módokat, amelyekkel ez az ügy a helyes útra volna vihető. Ajánlom e sorokat főképp azok szíves és jóakaratú figyelmébe, akiknek hivatásuknál és hivatalos állásuknál fogva módjukban és hatalmukban van e kérdés helyes megoldását diadalra vezetni. Ha írásom ezt a figyelmet és jóakaratú érdeklődést megtalálja, fa-műemlékeink jövendő sorsa beláthatatlan időkre biztosítva van.˝ (1916. februar 15-én, Mihalik József)

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!