SPORT ÉS PASSZIÓ / Búvárkodás kategória termékei
Érintetlen mélységekben

: Érintetlen mélységekben

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1974

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Búvárkodás Zoológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

240 p., 32 t.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9632801180

tartalom:

Hass először az első víz alatti vadászatok, az első kalandok és sikerek történetét meséli el. Az újdonság varázsa, az ifjonti lelkesedés később sem hagy alább, és két évvel később az író két barátja már a Karib-tenger kis szigetére, Curacaóra utazik, hogy a trópusi tengerek csodálatos, színes állat- és növényvilágát tanulmányozza. Itt ismerkedik meg a korallok és cápák világával. A háború félbeszakította a kutatóutat, s csak hosszú kerülőúton tudtak visszajutni Európába. Bécsben és Berlinben végezte el az egyetem biológiai fakultását, majd a háború utáni első expedíciót a Vörös-tengerre vezette. Kalandokban, izgalmakban itt sem volt hiány. A következő úticél ismét a Vörös-tenger, az időpont 1950. Ezúttal már nemcsak fényképezi a víz alatti világot, hanem színes filmet is készít. A főszerepet ezen az úton is a cápák játszák, melyekről a szerző és munkatársai szenzációs felvételeket készítettek. A kötet második része az író-biológus beteljesült álmainak színhelyén, az Ausztrália keleti partvidékén húzódó Nagy Korallzátonynál játszódik. Az írót erre az útjára felesége is elkíséri, aki hasznos munkatársnak bizonyul. Kettejük munkája csodálatos felvételekkel gazdagítja a tekintélyes mennyiségű és minőségű tudományos anyagot. A könyv utolsó fejezetében Hass 1970-beli második ausztráliai útjáról számol be, amikor részt vett a tragikus körülmények között elhunyt Harold Flolt ausztrál miniszterelnök - amatőr búvár - balesete körülményeinek felderítésében.

leírás:

Gerince ragasztott.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!