SPORT ÉS PASSZIÓ / Búvárkodás kategória termékei
Tízezer év az óceánok mélyén

: Tízezer év az óceánok mélyén

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1970

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Búvárkodás Régészet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Világjárók

Terjedelem:

177 p., 20 t.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Jean-Albert Foex 1928 óta mélytengeri búvár. Cápára vadászott, a Vörös-tengerben és az Atlanti-óceán déli részén, hajóroncsokat kutatott fel és emelt ki a görög meg jugoszláv partok mentén. Mindenekelőtt azonban a tenger mélyére süllyedt világok titkainak felderítésén fáradozik évtizedek óta. Ebben a könyvében - ez már a harmadik mélytengeri régészeti műve - többek között ilyen problémákra keres választ: létezett-e Atlantisz? Bebizonyítja, hogy Mózes sohasem kelt át a Vörös-tengeren, a valóságban ennél sokkal bravúrosabb módon vezette népét az Ígéret Földjére. Megtudjuk, hogy Nagy Sándor az Indiai-óceán mélyén búvárkodott. Középkori és újkori novellisztikus elbeszélések alapján történeti áttekintést nyújt a vizek meghódításáról. Megismerjük a több ezer év előtti első búvárkísérleteket és a jelenlegi, tízezer méter mélységben történő lemerüléseket. A mi korunkban olyan ember lép a küzdőtérre, aki maga választotta meg életelemét: a tenger alatti ember. Arra törekszik, hogy érdeklődésének egy részét elvonja a régi földi kötöttségektől, s előkészítse a tenger alatt kifejlődő emberi társadalmak jövőjét, a homo aquaticus, a vízi ember jövőjét.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!