SZÉPIRODALOM / Cseh irodalom kategória termékei
Állatvédő liga

: Állatvédő liga

Fordító:

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1986

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Cseh irodalom Regény, elbeszélés Humor

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

193 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630737930

tartalom:

"1944-ben a tizennégy éves Toninak eszébe jut, hogy - mint a világ valamennyi valamirevaló metropolisában - a gettóban is állatvédő ligát kellene alapítani. Legjobb tudomása szerint ugyan a gettóban egyetlen védelemre szoruló állat sincs (az egereket, tetveket, svábbogarakat és a gettóparancsnok Fifinka nevű rettlerét leszámítva), de azért nagy buzgalommal nekilát, hogy tervének híveket toborozzon felnőtt barátai, az Európa minden sarkából összegyűjtött, a nürnbergi törvények értelmében különféle kategóriákba sorolandó zsidók, félzsidók, negyed- és tizedzsidók köréből, akik között van műkedvelő színész, futballkapus, gyarmatáru-kereskedő, kommunista bárzenész, volt apáca. A morbidan humoros ám ugyanakkor mélységes emberséggel megírt kisregény szerzője, a cseh J. R. Pick hazájában elsősorban színpadi szerzőként ismert, és a sajátos kultúrájú prágai zsidóság irodalmi képviselőjeként, a Kafkák, Egon Erwin Kischek utódjaként tartják számon."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!