SZÉPIRODALOM / Cseh irodalom kategória termékei
Három cseh királyné

: Három cseh királyné

Kiadás:

Budapest; Pozsony-Bratislava, 1990

Kiadó:

Európa Könyvkiadó Madách Kiadó

Kategóriák:

Cseh irodalom Egyetemes történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

252 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

936074676x

tartalom:

Milos V. Kratochvil három egymásba fonódó elbeszélése három királyné - Kunigunda, Premysl Erzsébet és a lengyel-svéd származású Richenza, akit a magyar történetírás Erzsébet néven ismer - történetét mondja el. Az első Kunigunda IV. Béla magyar király unokája, II. Ottokár cseh király hitvese. Megözvegyülvén Falkenstein Závishoz megy nőül. A második Premysl Erzsébet, Luxemburg János cseh király boldogtalan felesége, Károly király és német-római császár anyja, aki elsősorban a Cseh Királyság érdekeit tartotta szem előtt. A harmadik Richenza lengyel hercegnő. Kislányként vette feleségül II. Vencel cseh király, majd mint a király özvegyével Habsburg Rudolf kötött házasságot, végül másodszor is özvegyi sorsra jutva Lipái Henrik mellett találja meg az igazi emberi boldogságot. A cseh történelemnek ezt a mozgalmas korszakát - a XIII. század második fele és a XIV. század első harmada -, amelyben az a három cseh királyné élt, több cseh regényíró is feldolgozta. Kratochvil három elbeszélésében is természetesen benne van a történelem, de számára a legfontosabb hőseinek érzelmi élete, egyéni sorsa.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!