SZÉPIRODALOM / Cseh irodalom kategória termékei
Mint denevér a kapun

: Mint denevér a kapun

Kiadás:

Budapest, 1970

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Cseh irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

256 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Valahol a burmai dzsungelben egy prágai katonaorvos kölcsönadja fiatal honfitársának -aki két hét szabadságot kapott - kalkuttai lakását, ott élő szeretőjével együtt. Kéthetes kaland a világháború kellős közepén, fátylat reá a front már az orvos halálát kívánó s azt némiképp elő is segítő fiatalember csak megsebesül, de az orvos elesik. A háború még évekig tart, a fiatalember még sok frontot megjár és sok kalandban van része, mire beköszönt a béke, s ő hazatérhet Prágába. Ekkor a múlt egyszerre két oldalról is bekeríti: megjelenik diákkori szerelme, akinek házasságot ígért, s aki nyolc éven át hűségesen várt reá, s jelentkezik az orvos rokona, számon kérve rajta annak halálát. Legalábbis ő így érzi, mert valójában a lelkiismerete a számonkérő. Hogyan próbál kiszabadulni a kelepcéből, amelyet, mint annyi más társának, neki is voltaképpen a háború állított, hogyan próbál újra összhangba kerülni önmagával és a világgal - ezt a folyamatot ábrázoja Mucha rendkívül feszes, csak a lényegre törő formában, az események, színterek, alakok oly bravúros megelevenítésével, amire csak az képes, aki a maga személyében is átélte őket.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!