SZÉPIRODALOM / Cseh irodalom kategória termékei
Mitrovicei Vratislav Vencel viszontagságai

: Mitrovicei Vratislav Vencel viszontagságai

Fordító:

Kiadás:

Budapest,

Kategóriák:

Cseh irodalom Regény, elbeszélés Útleírás

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

272 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630732246

tartalom:

Egy tizenöt esztendős nemesifjú, Mitrovicei Vratislav Vencel, II. Rudolf német-római császár oratorának apródjaként követségbe indul II. Murád szultánhoz az ottomán portára a császár ajándékaival. Végigvonul a török dúlta Magyarországon, Szerbián és Bulgárián, és eljutván az oszmán birodalom fővárosába, Konstantinápolyba, ott megismeri a mohamedán világ szokásait, a törökök hétköznapjait. Árulás folytán a követség valamennyi tagjával együtt török fogságba kerül, egy ideig gályarab, majd három évig a hírhedt Feketetorony lakója. Keserves megpróbáltatások árán öt év múltán jut vissza hazájába, és 1599-ben megírja emlékiratait. Az immár tizenegy cseh kiadást megért útleírás, a XVI. századi cseh irodalom e különös remeke, megragadó tükre egy ifjú ember férfivá érésének, lebilincselő és megrázó olvasmány, melynek szerzője erkölcsi kötelességének tartotta, hogy az igazságról elfogulatlanul számoljon be: így látta ő, Mitrovicei Vratislav Vencel a török birodalmat. Az ellenséget és szomszédot.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!