TERMÉSZETTUDOMÁNY / Csillagászat kategória termékei
A csillagászat alapjai

: A csillagászat alapjai

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1977

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Csillagászat Fizika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

231 p., 5 tbl.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632805240

tartalom:

˝Ha az olvasó felüti ezt a kötetet, a csillagászati ismeretterjesztő művektől eltérően, hosszú, matematikai levezetéseket talál - főként a könyv első felében. ˝Olyan ismereteket kívántam nyújtani az olvasónak - írja a szerző az előszóban -, amelyek birtokában a csillagászat kialakulóban levő területeiről szóló számos népszerű-tudományos kiadványt haszonnal forgathatja, mégpedig azért, mert megtudott egyet mást a csillagászat mérési módszereinek alapjairól. Mielőtt az olvasó, mondjuk a kvazárok távolságáról hall információkat, egyszer maga is kövesse végig, hogyan lehet lépésről lépésre ilyen távolságokat meghatározni.˝ A Naprendszer, az állócsillagok, a csillagrendszerek című fejezetekre tagolódó mű rövid áttekintést ad azokról az alapokról amelyek e tudományág kutatásában nélkülözhetetlenek.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!