TERMÉSZETTUDOMÁNY / Csillagászat kategória termékei
A csillagszerkezet és csillagfejlődés fizikai alapjai

, : A csillagszerkezet és csillagfejlődés fizikai alapjai

Kiadás:

Budapest, 1988

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Csillagászat Fizika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

222 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632820347

tartalom:

˝... A fizika fejlődésének minden egyes fázisában új fizikai, elvekkel gazdagodott a csillagok elmélete. A tömegvonzás tana, a gázok állapotegyenletének termodinamikai elmélete, a hőmérsékleti sugárzás elmélete; az energia sugárzási és konvekciós átvitelének ismerete alkotja a fogalmak azon első körét, amelyet az évszázad kezdetéig a csillagelmélet kiépítéséhez felhasználtak. Ez az ismeretanyag a továbbiakban kiegészült az atomok és az ionok kvantumelméletével, optikai sajátságaik pontosabb feltárásával, valamint az elfajult elektrongáz elméletével. A fő eredmény a XX. században a csillagok energiatermelésének megértése volt ... Ezek után következett az általános relativitáselmélet megalkotása és csillagászati következtetéseinek levonása. ... A jelenkori csillagászatban külön hangsúlyt kapnak a csillagok viharos, robbanással végződő katasztrófafolyamatai, az ezek nyomán keletkező neutroncsillagok és összeomlott égitestek, a fekete lyukak. A légkör fölé juttatott röntgentávcsövek olyan csillagokat észleltek, amelyek a röntgentartományban több százezerszer nagyobb energiát sugároznak, mint a mi Napunk az egész színképtartományban. Korábban már felfedeztek rádiópulzárokat, vagyis hatalmas sebességgel forgó neutroncsillagokat is. ... A szerzők azt a célt tűzték Maguk elé, hogy megvilágítsák a csillagokban végbemenő folyamatok sajátságait és legfontosabb minőségi jegyeit, valamint az e folyamatokat-meghatározó fizikai elme letek lényegét...˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!