TERMÉSZETTUDOMÁNY / Csillagászat kategória termékei
A légkör fizikája

: A légkör fizikája

Kiadás:

Budapest, 1957

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Csillagászat Fizika Meteorológia

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Általános Geofizika

Terjedelem:

286 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A könyv a Föld külső burkának, a légkörnek fizikai jelenségeit és ezek hatásait írja le. Részletesen ismerteti a légkörnek, mint hatalmas gáztömegnek a mozgásait. A több billió tonna tömegű levegőt nagy sebességgel szállító vízszintes irányú szeleket, az egymás felett helyet foglaló légrétegeket függőleges komponensek mentén való kicserélődését. Leírja a mű a levegőben játszódó nagyszabású halmazállapotváltozási jelenségeket: a vízgőz és felhőképződést, a különböző csapadékok keletkezését és eloszlását. Foglalkozik a légkörben lejátszódó termodinamikai folyamatokkal és villamos jelenségekkel. Kiemelkednek a könyvből a meteorológiai kutatás legújabb eredményei, különösen a légkör legmagasabb rétegeiben lezajló folyamatokat illetően."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!