TERMÉSZETTUDOMÁNY / Csillagászat kategória termékei
A Messier-album

, : A Messier-album

Kiadás:

Budapest, 1985

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Csillagászat

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

231 p., 16 t.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632815726

tartalom:

1758 augusztusában Charles Messier véletlenül rábukkant az ég egyik legfigyelemreméltóbb objektumára, egy halvány ködre a Taurus csillagképben. Ez az objektum - a Rák-köd - lett a Messier 1, az első a közül a száztíz köd és halmaz közül, amelyet a francia tudós feljegyzett. A katalógus 24 évig tartó kidolgozása alatt egy kb. 9 cm-es refraktor volt a legnagyobb távcső, amelyet Messier használt. Napjainkban az amatőr csillagászok megfelelően tiszta, sötét égbolt esetén, 15-20 cm-es reflektorral egy év alatt még a leghalványabb Messier-galaxist és gömbhalmazt is nyomon követhetik. Ez a Messier-album két tapasztalt amatőr észlelő, John H. Mallas és Evered Kreimer műve. Mallas, 10 cm-es refaktorral dolgozott, ő készítette a leírásokat és rajzokat, Kreimer pedig 32 cm-es reflektorral a fotókat. A könyvet, amely megfigyelésekhez útmutatónak tekinthető, más amatőrök színes és fekete-fehér képei is gazdagítják.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!