TERMÉSZETTUDOMÁNY / Csillagászat kategória termékei
A sötétség bolygója. A Plútó felfedezésének története

, : A sötétség bolygója. A Plútó felfedezésének története

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1989

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Csillagászat

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

168 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

963282055x

tartalom:

"Clyde William Tombaugh minden szakképzettség nélkül, amatőr csillagászként fedezte fel Naprendszerünk kilencedik bolygóját, a Plútót. Farmerfiú volt, s a rá háruló mindennapos kemény mezőgazdasági munka mellett kezdett el foglalkozni távcsőépítéssel és távcsöves megfigyeléssel. Ügyességére, kitartására figyelt fel V. M. Slipher, a Lowell obszervatórium igazgatója, s szerződtette asszisztensként. A Lowell obszervatórium - névadója nyomdokain haladva - akkoriban bolygókutatással foglalkozott, s itt tette meg világhíres felfedezését Tombaugh. E könyv egy fanatikus hittel és kitartással leélt, folyamatos munkában eltöltött élet szenvedéllyel megírt története. Az életműben s a könyvben is a csúcspontot vitathatatlanul a Plútó felfedezése jelenti. Nagy tanulsága azonban másutt keresendő. A megfigyelő csillagász éjszakái megfigyeléssel, nappalai idegőrlő és szemet rontó lemez-összehasonlítással telnek el - többnyire minden eredmény nélkül. Siker vagy sikertelenség sokszor csak a szerencsén múlik."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!