TERMÉSZETTUDOMÁNY / Csillagászat kategória termékei
A Világegyetem. Modern kozmogónia

: A Világegyetem. Modern kozmogónia

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1974

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Csillagászat

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

241 p., 6 t.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9632801172

tartalom:

"A kozmogónia, az égitestek keletkezésének és fejlődésének tudománya, a csillagászatnak egyik különleges ága" - írja Christian Friedemann, az NDK-ban több kiadást megért, nagy sikerű könyv szerzője a bevezetben. A kötet e "különleges" tudományággal foglakozik a legújabb kutatási eredmények alapján. A szerző az alapfogalmaktól kezdve fokozatosan vezeti el olvasóját a kozmogónia elméletekig. Először összefoglalja a matematikai, fizikai tudnivalókat, majd ezeknek az elméleteknek a szmpontjából fontos csillagászati ismereteket közli. Különösen részletesen tárgalja a csillagok különböző állapothatározóit, belső felépítésüket, abennük lezajló folyamatoka. Az itt elmondottakra támaszkodva írja le a csillagok fejlődési állapotait, majd elemzi - cáfolja, illetve alátámasztja - a csillagokra, bolygóraendszerekre (elsősorban a Naprendszerre), csillagrendszerekre vonatkozó keletkezési elméleteket. Összefoglaló és jól áttekinthető képet ad az egyes hipotézisekről, elképzelésekről, a kozmogónia mai állásáról. A könyvet érdekes és értékes foto- valamint ábraanyag egészíti ki."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!