TERMÉSZETTUDOMÁNY / Csillagászat kategória termékei
A világmindenség mélységeiben

: A világmindenség mélységeiben

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1978

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Csillagászat Fizika Relativitáselmélet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

187 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9632805208

tartalom:

"Galileitől és Newtontól kezdve egészen a XIX. századig gyakorlatilag a csillagászat volt a vezető természettudomány. Az alapvető fizikai törvényeket és matematikai módszereket éppen a csillagászati kutatások kapcsán fedezték fel és dolgozták ki. A XIX. században a csillagászat egyre gyakrabban alkalmazta az elméleti fizika eredményeit és "kölcsönzött" kutatási módszereket is a fizikusoktól. Ám a csillagászati megfigyelésekkel bizonyított relativitáselmélet és a magfizika megjelenésével újra a csillagászat vált égetően szükségessé a fizikusok számára. Az utóbbi tíz év csillagászati felfedezései, amelyek egyrészt fényes bizonyítékai fizikai elméleteknek, másrészt új, még megoldatlan kérdéseket vetnek fel, a csillagászatot újra a tudomány élvonalába emelték. Néhány csillagász azt tartja, hogy az általa megfigyelt jelenségek magyarázata új fizikai forradalmat követel. Mindenesetre az elmélet fizika további fejlődését részben éppen a csillagászati megfigyelési adatok elemzésétől kell várni. - A csillagászat hivatott arra, hogy megmutassa az embernek azt a világot, amelyben él. A fénylő csillagok miriádjait megörökítő fotólemeztől közvetlen út vezet az embert létrehozó természet megismeréséhez."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!