TERMÉSZETTUDOMÁNY / Csillagászat kategória termékei
Az ember és a csillagok. Népszerű csillagászat

, : Az ember és a csillagok. Népszerű csillagászat

Kiadás:

Budapest, 1963

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Csillagászat

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

327 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"Szeretnénk előljáróban mindjárt kiegyezni az olvasóval.


Ez a könyv nem akar "népszerű csillagászat" lenni, vagyis szabályos csillagászat, népszerűen, érthetően megírva. Ha ilyesmit akarnánk, nekünk is azzal kellene kezdeni, hogy tessék kimenni a szabadba s mindenekelőtt megfigyelni a csillagos eget. De nem lenne elegendő, hogy az ember egyszer kimenjen a szabad ég alá, és a megadott útmutatások szerint végignézi a csillagokat. Már az egészen elemi csillagászati megfigyelés is azt kívánná, hogy napokon, heteken, hónapokon át szorgalmasan nézzük mindennap, minden éjszaka az eget, kísérjük figyelemmel az égitestek látszólagos mozgását, amíg apránként meg is értjük, amit látunk és tudunk következtetni a látszatból a valóságra. Sajnos, a mai embertől nem lehet ezt megkívánni. Városi ember hiába is próbálná, szinte ki sem lát az égre a házak közül, a vidékinek is inkább nappal van dolga, legfeljebb arra jut ideje, hogy néha feltekintsen a csillagokra s gyönyörködjék egy-egy percre az ég szépségeiben."
 

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!