TERMÉSZETTUDOMÁNY / Csillagászat kategória termékei
Az Univerzum kutatásának filozófiai kérdései

: Az Univerzum kutatásának filozófiai kérdései

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1980

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Csillagászat Filozófia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

429 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632805976

tartalom:

"Korunkban - amikor az ember a világűr meghódítására tör - egyre nagyobb figyelemmel fordulunk az Univerzum felé, hogy megismerjük sajátosságait, keletkezését és fejlődését. Ambarcumjan akadémikus, napjaink szovjet csillagászatának egyik kiemelkedő egyénisége, tanulmánykötetéből alapos tájékoztatást kaphat az olvasó a csillagok és csillagrendszerek keletkezése elméletének fejlődéséről. A csillagászat azonban itt mégis csak eszköz a szerző kezében. Szakterületének példáin demonstrálja filozófiai nézeteit, és mutatja be a dialektikus materializmus széles körű természettudományos alkalmazhatóságát, megismertetve az olvasót a tudományos kutatás különféle módszereivel. Kötetünk különböző fórumokon elhangzott előadások és folyóiratokban megjelent cikkek gyűjteménye, amelyeket egy jól kifejeződő közös törekvés kapcsol össze - a Világegyetem mind mélyebb megismerésének vágya."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!