TERMÉSZETTUDOMÁNY / Csillagászat kategória termékei
Henri Poincare

: Henri Poincare

Kiadás:

Paris, 1925

Kiadó:

Plon

Kategóriák:

Csillagászat Fizika Életrajz Francia nyelv Relativitáselmélet

Nyelv:

Francia

Sorozat:

Nobles vies - grandes oeuvres

Terjedelem:

121 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

Jules Henri Poincaré (1854 április 29. - 1912 július 17.) francia matematikus, elméleti fizikus, csillagász és filozófus. Az égi mechanika területén topológiai eszközökkel bizonyította, hogy a 3-test problémának nincsen differenciálható megoldása, s ezért az ilyen típusú rendszerek stabilitása nem bizonyítható. Már 1898-ban - Einsteint megelőzve - vizsgálta az órák szinkronizálásának problémáját, s a fény sebességét minden vonatkoztatási rendszerben állandónak tekintette. Részletes vizsgálatokat végzett a későbbi relativitáselmélet magját képező Lorentz-transzformációkat illetően, s 1904-ben - egy évvel Einstein előtt - megfogalmazta az elektrodinamikai relativitás elvét, mely lényegét tekintve Einstein speciális relativitáselvének megfelelője, s kidolgozta a relativisztikus elektrodinamikát.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!