TERMÉSZETTUDOMÁNY / Csillagászat kategória termékei
Idea Astronomiae. A csillagászat alapvető ismertetése [Reprint]

: Idea Astronomiae. A csillagászat alapvető ismertetése [Reprint]

Kiadás:

Székesfehérvár, 1993

Kiadó:

k. n.

Kategóriák:

Csillagászat

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

85 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

SAJNOVICS NEPOMUKI János S. J. (*Tordas [Fejér megye], 1733.Buda, 1785) jezsuita matematikus, csillagász, a Budai Királyi Egyetem csillagvizsgálójának adjunktusa, a koppenhágai és trondhejmi Tudós Társaságok tagja. Nagyszombatban, majd Hell Miksa mellett Bécsben tanult, 1767-ben a nagyszombati egyetemi obszervatórium asszisztense. Hell Miksa javaslatára részt vett a Vénusz átvonulásának megfigyelésére Vard-szigetére küldött expedícióban (176870, a megfigyelések egy része tőle származik). Hell biztatására és kezdetben vele együtt Vardn kezdte tanulmányozni a magyar és a lapp nyelvek hasonlóságát, ezzel a munkájával nem csak a finn-ugor nyelvkutatás megalapozója, hanem az összehasonlító nyelvtudomány úttörője is. 1773-ban a budai Egyetemi Gimnázium matematika tanára, és az ott tervezett jezsuita obszervatórium leendő igazgatója; a csillagvizsgáló azonban a rend feloszlatása miatt nem épült fel. Ezután rövid ideig a Budavári Palota csillagásztornyának munkatársa is.

leírás:

Az 1778-as kiadás reprintje.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!