TERMÉSZETTUDOMÁNY / Csillagászat kategória termékei
Népszerű csillagászat

: Népszerű csillagászat

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1901

Kiadó:

Királyi Magyar Természettudományi Társulat

Kategóriák:

Csillagászat Fizika

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Természettudományi könyvtár

Terjedelem:

550 p., 6 tbl., ill.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Nevelési szempontból lehetőleg értékessé óhajtván tenni művemet, a csillagászatot nem mint elszigetelt és laza összefüggésű tények egymásutánját, hanem mint egymással kapcsolatos tudományos elvek sorozatát igyekeztem bemutatni. Különös súlyt helyeztem az éggömb geometriai felfogására, valamint a csillagászati műszerekhez való vonatkozására. De még a geometriánál is fontosabb a geometriai rendszerek tudományos kapcsolata. Minthogy a tengeri utazások most már nem tartoznak a ritkaságok közé, a hajózásnak elemeit is tárgyalom, azokat t.i. amelyekhez a csillagászatnak is valami köze van. […]
A bolygók tárgyalásakor az égi testekről való ismereteinket nem a szokásos módon adtam elő, azaz nem egyes bolygók szerint, hanem ezeknek speciális elemei és ismertető vonásai szerint csoportosítva.
Az általános tömegvonzás törvényét, mert jelentősége úgy kívánja, részletesebben fejtettem ki, az életrajzi adatok, melyek nem a szövegbe való toldások, a névjegyzékbe szorultak."
 

leírás:

6 színes táblával és 323 rajzzal illusztrálva.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!