TERMÉSZETTUDOMÁNY / Csillagászat kategória termékei
Oeuvres Complétes I-V.

: Oeuvres Complétes I-V.

Kiadás:

Paris, 1878

Kiadó:

Gauthier-Villars

Kategóriák:

Csillagászat Fizika Matematika Francia nyelv

Nyelv:

Francia

Terjedelem:

395, 402, 350, 500, 508 p.

Kötésmód:

félbőr

tartalom:

Laplace, Pirre Simon (Beaumont, 1749 - 1827) francia matematikus, fizikus, csillagász és politikus. D'Alembert támogatásával az École Militaire tanára lesz. Huszonnégy évesen már az akadémia levelező tagja. Politikai ambíciói is voltak és ügyesen manőverezett a francia forradalom gyorsan változó körülményei között. Buzgó republikánusként kezdte, majd Napoleon alatt rövid ideig belügyminiszter és a császárság grófja lett. A restauráció után a királytól kapott marquis címet. Ha politikusként nem is mindig, de tudósként végig megbecsülésnek örvendett. A fiatal tudósokat mindig önzetlenül segítette. Nyolcvanhét éves korában hunyt el. Laplace összesen 90 nagyobb lélegzetű művet írt. Két legfontosabb munkája az ötkötetes Égi mechanika (1819-1825) és A valószínűségszámítás analitikai elmélete (1812). Az előbbi a bolygók mozgástörvényeinek kutatásában Newton óta elért eredményeket foglalja össze, az utóbbi pedig a valószínűségszámítás első monográfiája. Nevéhez fűződik az első kozmogónai elmélet, a determinánsok kifejtési tétele, a függvények Laplace-transzformációja és a potenciálelmélet Laplace-féle egyenlete. / Forrás: Ponticulus.hu/

leírás:

Az első, a harmadik és az ötödik kötet jó állapotban van, a második és a negyedik kötet gerince leválófélban van. Öt kötetben NEM teljes!!

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!