TERMÉSZETTUDOMÁNY / Csillagászat kategória termékei
Oklevéltani naptár [Reprint]

Oklevéltani naptár [Reprint]

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1974

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Csillagászat Könyvészet Egyetemes történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

134 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

963050457x

tartalom:

˝Az 1912-ben megjelent mű a magyar múlt kronológiájával kapcsolatos kérdésekre ad választ. Magában foglalja mindazokat a tudnivalókat, amelyek egykori népek és korok sokáig érvényben levő, de többségükben már feledésbe merült időszámításával kapcsolatosak, felvilágosítást nyújt különféle naptárrendszerek magyarországi jelenlétéről. Előbb a keresztény időszámítás elemeit (év, nap, hónap), írja le, majd a Gergely-féle naptárreformot ismerteti, kitér a hazai forrásokban előforduló török és héber eredetű keltezési gyakorlatra. Könnyen áttekinthető táblázatok egész sora szemlélteti a magyarországi időszámítás századokon át használatos különféle formáit. Helyet kapnak a kötetben az ünnepek által meghatározható dátumok, a magyar királyok "epochális napjai", az államalapítás óta uralkodó pápák névsora s velük összefüggésben a régi római időszámítás magyarázata is. A keltezésben szerepet betöltő vagy azt befolyásoló egyházi ünnepek fölsorolása után 35 táblázatból álló naptárösszeállítás teszi lehetővé minden dátum megfejtését, s a kötet végén található "öröknaptár" a XXI. századig használható.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!