TERMÉSZETTUDOMÁNY / Csillagászat kategória termékei
Túl a Tejútrendszer határain

: Túl a Tejútrendszer határain

Kiadás:

Budapest, 1976

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Csillagászat

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Gondolat Zsebkönyvek

Terjedelem:

127 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632803302

tartalom:

A csillagászat a legősibb tudomány. Talán kissé elfogultnak tartanak e pillanatban kedves Olvasóim, de kérem tartsanak velem, s meggyőződhetnek állításom helyességéről! Könnyen bebizonyítható, hogy elsőként a természettudományok elődei alakultak ki. Közülük is főként azok, amelyek feltűnő természeti jelenségekhez kapcsolódnak. Gondoljuk csak meg, mi volt a legfontosabb a tüzet még nem ismerő elődeink számára? Természetesen a táplálék megszerzése. Az ősember sem látott jobban a sötétben, mint mi, így legalább olyan fontosnak tarthatta a Nap fényét, mint melegét. Hamarosan észrevette, hogy egyszer a sötét éjszaka, máskor a fényes nappal hosszabb. Ily módon az évet a tavaszi és az őszi napéjegyenlőség két részre osztja. Az is feltűnő, hogy a napkelte és a napnyugta iránya az év folyamán megváltozik. A nyári napfordulótól kezdve a Nap egyre délebbre kel (továbbra is az északi féltekéről vizsgálva a jelenségeket), míg eljut egy minden helyen kijelölhető, és ott meglehetősen állandó délkeleti irányba... A csillagok fényesség szerinti csoportosítása is ókori eredetű, és az is biztos, hogy az égen való könnyebb tájékozódás érdekében régóta csillagképekbe osztják a csillagokat.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!