TERMÉSZETTUDOMÁNY / Csillagászat kategória termékei
Üzenetek a világűrből. Kozmikus hatások a Földön

: Üzenetek a világűrből. Kozmikus hatások a Földön

Kiadás:

Budapest, 1939

Kiadó:

Királyi Magyar Egyetemi Nyomda

Kategóriák:

Csillagászat Fizika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

279 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Detre László; ered. Dunst (1906, Szombathely, -1974, Budapest.): csillagász. 1929-tól a Svábhegyi Csillagvizsgáló asszisztense volt. Németországi tanulmányútjáról hazatérve az 1930-as évek elején a rövid periodusú RR Lyrae típusú változócsillagok fényváltozásait kezdte tanulmányozni, amely csillagokról 40 év alatt páratlan értékű észlelési anyagot gyűjtött össze. 1943-tól haláláig az MTA Csillagvizsgáló Intézet igazgatója, 1964-tól az ELTE Csillagászati Tanszékének professzora is volt. Az 1970-es évek elején az RR Lyrae fényváltozásainak sajátosságaiból kimutatta, hogy e csillagon is működik a naptevékenységgel rokon aktivitási ciklus. Megalapította az Information Bulletin on Variable Stars c. ma is megjelenő kiadványt (1961). Nevéhez fűződik a magyar csillagászat nagyarányú fejlesztése, elképzelései szerint épült fel a Piszkés-tetői Obszervatórium is.

leírás:

Eredeti védőborítóval.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!