TERMÉSZETTUDOMÁNY / Csillagászat kategória termékei
Világ alakulások. Új természeti megállapítások

: Világ alakulások. Új természeti megállapítások

Kiadás:

Budapest, 1940

Kiadó:

k. n.

Kategóriák:

Csillagászat Fizika

Terjedelem:

68 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Részlet a bevezetőből: " A naprendszer keletkezéséről szóló köd-elmélet és az égitesteknek szaturnuszi gyűrűs képződése - lehetetlenség. Tüzes légkörből, avagy gáztömegből kérges palásttal és üreggel bíró gömbök nem alakulhatnak, mert a végtelen térben a gázok terjednek; és ha tömörülnek, akkor csak tömör golyókká húzódhatnak össze, mely golyók a végtelenségbe hullanának, míg a darabokra szakadó gyűrűk szilárd részeiből csak hulló meteorok alakulhatnak. Téves nézet, hogy a ködfoltokból csak csilagok létesülnek és hogy a mi naprendszerünk keletkezése a "véletlenség" szüleménye volna [...] Minden érzékelhető anyag az éterből plazmásodott atomokból alakult molekuláknak vegyületéből, a sejtekből képződik, ezért a plazmáról, a sejtekről, a teremtő tényezőkről, az anyagról, az égitestek alakulásáról és ezek további átalakulásáról még igen sok elmondható, amiknek megismerése, az eddigiektől eltérő képeket tárnak elénk."

leírás:

A borító elválik a könyvtesttől. Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!