ANTIK-VARIA / Dedikált könyv kategória termékei
A derű műhelyében

: A derű műhelyében

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1973

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Dedikált könyv Magyar irodalom Humor

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

423 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A derű műhelyében, mely már a címével is jelzi az írói magatartást és állásfoglalást, azoknak a Gyárfás-vígjátékoknak a foglalata, melyekben az irónia, a "tündéri szatíra" és a humor mindenekelőtt morális célkitűzésekkel társul. Ebben a világban természetes egyszerűséggel élnek együtt Johanna-tisztaságú szentek, emberek és ördögök. A játék varázslata könnyed iróniával idézi a jelenbe Moliére Embergyűlölőjét, de Petőfi, Arany, Szendrey Júlia, II. Rákóczi Ferenc és XIV. Lajos is otthonosan mozog Gyárfás Miklós derűs színházában. A humor költészete nem ismer lehetetlent. Az író - kellő öngúnnyal - önmagát is fellépteti első komédiájában, a Vásott apostol-ban. S még egy alkalommal szerepel a kötetben. Az Így szeretnék meghalni című vígjátéki búcsú az író elképzelt halálának játékos-ironikus képsorozata, mely a témaválasztás végletességével is meggyőzően bizonyítja, hogy Gyárfás színházából a derű száműzhetetlen."

leírás:

A szerző dedikálásával.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!