TÖRTÉNELEM / Egyetemes történelem kategória termékei
A gyarmati rendszer története. 1870 - 1955.

, : A gyarmati rendszer története. 1870 - 1955.

Kiadás:

Budapest, 1980

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Egyetemes történelem Tankönyv

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

453 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630916363

tartalom:

"Ázsia és Afrika nem csupán titokzatos idegenségével, hanem földjének kincseivel, mezőinek, erdőinek gyümölcseivel és fűszereivel is vonzotta évszázadokon át a föld iparilag fejlettebb népeit, elsősorban tőkéseit. Századunkban pedig a nagy monopóliumok fokozódó érdeklődését váltja ki az olaj... Salgó László és Balogh András e két hatalmas földrész történetét dolgozza fel, nagyjából az utóbbi száz évben. Foglalkoznak az első gyarmati vállalkozásokkal, háborúkkal, majd a leigázott népek ellenállásának, a nemzeti felszabadító mozgalmaknak a megindulásával. Különös hangsúlyt helyeznek Indiára és Kínára. De Marokkótól Japánig, Afganisztántól a Fokföldig minden jelentősebb eseményről számot adnak. 1955 - a bandungi értekezlet éve - nem zárja le végleg a könyvet; utolsó részében kitekintést kapunk szinte napjainkig, az el nem kötelezett országok havannai értekezletéig."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!