ANTIK-VARIA / Dedikált könyv kategória termékei
A magyar katonai ellátó (hadtáp) szolgálat története

A magyar katonai ellátó (hadtáp) szolgálat története

Szerző:

Kiadás:

Budapest, 1984

Kiadó:

Zrínyi Katonai Kiadó

Kategóriák:

Dedikált könyv Haditechnika Hadtörténelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

631 p.

Kötésmód:

nyl

tartalom:

"E történelmi áttekintés a magyar őskortól 1949-ig mutatja be, hogy a főbb történelmi korszakokban hogyan gondoskodtak a fegyveres erő szükségleteinek kielégítéséről, hogyan alakult ki és fejlődött a katonai ellátó szervezet, az ellátási rendszer, s ennek működése az adott lehetőségekhez képest mennyire volt eredményes békében és háború esetén. Az egyes történelmi periódusok vizsgálatánál az az elv érvényesül, hogy a haderő szervezete, az ehhez kapcsolódó ellátási szervezet és rendszer minden esetben a kor politikai, gazdasági, társadalmi adottságaira épül fel és megfelel az adott korszak technikai - ezen belül a haditechnikai - színvonalának, ami törvényszerűen azzal jár, hogy a katonai ellátás kérdései nem vizsgálhatók reálisan és nem érthetők meg az említett tényezők legalább általános ismerete nélkül. Az ellátó szervezet fejlődésének és működésének elemzése során a szerzők olyan megállapításra, következtetésre jutnak, amelyek közül néhány hosszú távon is érvényes, tanulságai napjainkban is hasznosíthatók. A fejezetek mindegyike bizonyítja, hogy a hadsereg anyagi szükségleteinek biztosítása, az ellátás megfelelő rendszere mind békében, mind háborúban a sikeres tevékenység nélkülözhetetlen feltétele. A katonai ellátó (hadtáp) szolgálat elválaszthatatlan a fegyveres erőktől, annak szervesen hozzátartozó része, nélküle a fegyveres erők nem létezhetnek."

leírás:

Dedikált.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!