ANTIK-VARIA / Dedikált könyv kategória termékei
A második reggel

: A második reggel

Kiadás:

Budapest, 1965

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Dedikált könyv Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

244 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Régi fogadkozások emléke szorongatott munka közben. Mi annak idején - e történet ifjú szereplőihez hasonlóan - kopottan, inkább reménységbe öltözve egy új élet első napjaiban izgatottan s rajongva kerestük a magunk szerepét: teljes életre szántuk magunkat. Az összhangot kerestük, szerelem és hivatás, barátság és ítélet összehangját. A próbákat nem egyformán álltuk. De úgy hiszem, e megpróbáló idő - döbbenetes és fájdalmas példák jelenlétében is - kiválasztotta a maga embereit, akik árnyaltabbá, korszerűbbé, teljesebbé érett mai formájában élik át a régi eszményt. Én hát ezt a nemzedéket nem a csalódott próféták nemzedékének hiszem, de a felismerés nemzedékének. A felismerésnek ára van. Talán a magány, talán az a kényszer, hogy megbarátkozzunk az értékek átrendeződésének gondolatával. De minden őszintén feltárt emberi történetnek meg lehet az a reménye, hogy hallgatóit megérinti, bennük a kutatás és megismerés szándékát éleszti. Ebben az írásban Barta Jánosra szerettem volna rábízni ezt a szerepet. Tehetséges és érzékeny embernek ismerem, s így képzeltem el őt, olyasvalakinek, aki fájdalmas emlékeiből, csalódásokból és sérülésekből is a maga igazi egyéniségét bontja ki. Nemcsak az ő karrierjének története lenne tehát ez a néhány fejezet, bár minden életút talán karrier is egyúttal, ha benne valami is érvényre jut az egyéniségből. Az ő sorsában egyúttal perelni szeretném azt az ítéletet is, hogy a mi nemzedékünk gyengeségei a kor gyengeségei s csak az erények sajátjaink. Valljuk meg inkább, mi kétszeresen éltük meg éveinket, s nem lehetünk olyan értintetlenek, hogy meg ne értenénk az apák fájdalmas csendességét. E történet szereplői valamilyen nehezen megrajzolható határra érkeztek. Úgy érzem, felkészültek rá, hogy tudják szeretni azt, aki egészen az övék, merjék szeretni azt, ami általuk formálódik. Képesek rá, hogy a gondolkodó gépek korát is emberi kornak tekintsék. Vagy azzá tegyék..."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!