ANTIK-VARIA / Dedikált könyv kategória termékei
A mennyei koldusasszony

: A mennyei koldusasszony

Kiadás:

Budapest, 1932

Kiadó:

Athenaeum Irodalmi és Nyomdai Rt.

Kategóriák:

Dedikált könyv Magyar irodalom Vers

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

100 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A mennyei koldusasszony. Verskötet. Szabályszerű, gondosan megkomponált, lelkiismeretesen kicsiszolt költemények. Mintha csak versmutatóba készültek volna valami emelkedett szellemű, nemes Poetica számára. Látszik: itt minden egyes vers kimondottan a verset példázza, minden egyes rím kimondottan a rímet. Aki ezeket a verseket írta, az annak rendje-módja szerint akart költő lenni. - De mégsem lett annak rendje-módja szerint költő. Mert - ahogy belemerülök jobban ezekbe a költeményekbe - a szigorú példás rend mögött: csupa rendkívüliség. A szorosan egymáshoz illesztett szavak, az egymást pontosan takaró verssorok hídja alatt: csupa mély szakadék. Szakadékok, vermek, melyeket egy különös sors szeszélye ásott ember és költő közé. Állok a költői forma hídján és nézem az ember életének szakadékait." Tóth Aladár: Londesz Elek. A költő negyvenesztendős ujságirói jubileumára

leírás:

Mollináry Gizellának dedikálta a költő.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!