ANTIK-VARIA / Dedikált könyv kategória termékei
Bajcsy-Zsilinszky Endre Nemzeti Radikális Pártja 1930-1936

: Bajcsy-Zsilinszky Endre Nemzeti Radikális Pártja 1930-1936

Kiadás:

Budapest, 1988

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Dedikált könyv Magyar történelem Politika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

199 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9631813304

tartalom:

˝A szerző a Nemzeti Radikális Párt (1930-1936) történetén keresztül vázolja fel Bajcsy-Zsilinszky Endre útkeresését, amelyet a nemzet sorsáért érzett felelősség, az önemésztő virrasztások nehéz próbatételei kísértek. A valaha szélsőjobboldali, fajvédő táborba tartozó politikus oly nagyívű pályát futott be, hogy az 1930-as évek végére már a magyar politikai baloldal erői közé sorolható. Rövid életű pártjának államépítő és társadalomszervező elképzelései a demokratikus fejlődés ígéretét hordozták. A könyv által tárgyalt életszakaszon mindvégig átsugárzik a tiszteletre méltó igényesség a politkai én, az elvek tisztázására. Bajcsy-Zsilinszky Endre korábbi nézetein nem mindenben, és nem maradéktalanul tudott ugyan felülemelkedni, de életében eljutott oda, hogy - miként Illyés megjegyezte - "volt pillanat, nem is egy, amikor a magányos Zsilinszky volt a magyarság; úgy jelképileg, hogy mégis valóságosan". A függetlenségi népfronpolitika fölbecsülhetetlen értékű harcosaként kereste mindazok támogatását, akik a nemzeti kibontakozás érdekében hajlandók voltak veletartani. Életét kioltották, de ő mégis a nemzet élniakarásának jelképe marad.˝

leírás:

A szerző dedikációjával.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!