ANTIK-VARIA / Dedikált könyv kategória termékei
Csukódó zsilipek

: Csukódó zsilipek

Kiadás:

Budapest, 1995

Kiadó:

Forum Könyvkiadó

Kategóriák:

Dedikált könyv Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

215 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"A Csukódó zsilipek Bordás Győző regénytrilógiájának második könyve. A cím jelképes értelmű: a hősök előtt csukódnak azok a bizonyos életzsilipek, amikor az addigi életüktől eltérő körülmények közé kerülnek. Az író ott folytatja a történetét, ahol a Fűzfasíp című első kötetben megszakította. Az első világháború után játszódik a cselekmény. A nosztalgia és a derű azonban végérvényesen eltűnt, elveszett. Hogy egy más, a háború előttitől különböző világ van a szerző szeme előtt, azt kitűnő érzékkel, regényíróhoz méltó módon, esztétikai érvénnyel állítja elénk. Ehhez járul hozzá, hogy a regénybeli narrátor a festő-fotográfus Pichler József gimnazista fia, s az író az érzékeny ifjú lélek rezdüléseire figyelve láttatja a világot, miközben a felnőtté válás folyamatát is ábrázolja. Nem szólamaiban, hanem apró tényeiben, a szavakban, a tárgyakban, a mondatokban, a problémákban testesíti meg Bordás Győző az új életet jelentő képeket, és kíséri főhősének életútját 1923 szeptemberéig. Rövid időszakot ölel fel a regény, amely azonban új folyamatokat indított el a közösség mindennapjaiban. Éppen ezért a hősök csupán jelenükben élnek, a jövő a bolond Wili sejtelmeiben mutatkozik meg."

leírás:

Dedikált.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!