ANTIK-VARIA / Dedikált könyv kategória termékei
Elveszett évek

: Elveszett évek

Kiadás:

Budapest, 1926

Kiadó:

Globus Nyomdai Műintézet Rt.

Kategóriák:

Dedikált könyv Magyar irodalom Vers

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

93 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Fenyő László (Bp., 1902 - Rohonc, 1945. márc. 26.): költő, műfordító, kritikus. Kereskedelmi iskolát végzett, de rövid időt leszámítva nem vállalt állást, hanem csekély költői jövedelméből élt. A Nyugat állandó munkatársa volt. Első kötetét, az Építés orgonáját elkobozták. Kétszer kapott Baumgarten-díjat. 193640-ben a Baumgarten-alapítvány könyvtárát vezette. 1942-ben és 1944 májusában munkaszolgálatra rendelték. Onnan sikerült ugyan megszabadulnia, de 1944 végén a Gestapo elfogta, nyugat felé hajtották, nem sokkal Kőszeg után egy SS különítmény agyonlőtte, holttestét egy előre megásott tömegsírba dobták. A Nyugat ún. második nemzedékének jelentős költője és verskritikusa volt. Fordító, Bruno Brehm, Georg Fink, Richard Katz, Erich Kästner, Thomas Mann, Axel Munthe, Felix Salten stb. műveiből. M. Építés orgonája (Bp., 1922); Elveszett évek (Bp., 1926); Fojtott virágzás (Bp., 1928); Szavak, sebek (Bp., 1931); Elítélt (Bp., 1934); Őszi kávéház (Bp., 1936); Hűség (Bp., 1939); Csokor (válogatott versek, Bp., 1942); Városliget (Bp., 1943); Elítélt (válogatott versek Komlós Aladár bevezető tanulmányával, Bp., 1959).

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!