ANTIK-VARIA / Dedikált könyv kategória termékei
Emberek árnyékkal

: Emberek árnyékkal

Kiadás:

Budapest, 1958

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Dedikált könyv Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

252 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"A betévedő idegen talán vigasztalannak tartaná, elviselhetetlenül sivárnak a műtermet, ahol vidáman és elégedetten nagy akarással, teremtő szenvedéllyel dolgozik a festő. De egyszer az a szinte megmagyarázhatatlan vágya támad, hogy kívülről alaposan szemügyre vegye a házat, ahol eddig elégedett örömben élt. Ahogy nézi, rádöbben, nem is arra, hogy mennyire düledező, betegesen kopár omladék, hanem arra, hogy milyen elrontott, reménytelen az élete. Ez a kis, alig pár oldalas írás Nádass József legigazibb mondanivalóját foglalja művészi formába. Csupa elesett kisemberről ír, akik életük egy pillanatában egyszerre rádöbbennek arra, milyen elrontott, reménytelen az életük. Néhányan találkoznak nagyszerű emberekkel, főképpen olyanokkal, akiknek oldalán rendbe jöhetne a sorsuk, de sohasem tudják a ritka pillanatot megragadni. A kispolgár lázadozik tehetetlenül sivár sorsa ellen ezekben az írásokban, és ha el nem is éri, de a bűnhődések közepette számára is felcsillan az újabb reményt adó, biztató jövő. Nádass József moralista, a szó legnemesebb értelmében véve, a szocialista morál magaslatáról szemléli szeretettel és együttérzéssel a kapitalizmus, a polgári világ vergődő, szerencsétlen áldozatait. Kitűnő íróval ismerteti meg az olvasót ez a kötet, mely Nádass József prózai művének legjavát tartalmazza."

leírás:

A szerző dedikációjával.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!