ANTIK-VARIA / Dedikált könyv kategória termékei
Erőszakos bűncselekmények és elkövetőik

Erőszakos bűncselekmények és elkövetőik

Szerző:

Kiadás:

Budapest, 1973

Kiadó:

Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó

Kategóriák:

Dedikált könyv Pszichológia Kriminalisztika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

371 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Az élet elleni erőszakos bűnözés a bűnözés legveszélyesebb formája. Emberek ezrei esnek áldozatául a különböző erőszakos bűncselekményeknek. A bűnügyi szakemberek egyre nagyobb erőfeszítéseket tesznek e bűnözési forma megelőzése érdekében. A könyv szerzői empirikus kutatás segítségével kísérelték meg feltárni az erőszakos bűncselekmények és elkövetőik sajátosságait. Kutató munkájuk során a következő kérdésekre kerestek választ: - Milyen morfológiai jellemzői vannak az erőszakos bűnözésnek? - Kimutathatók-e az erőszakos elkövetőknél azonos, vagy hasonló személyiségi zavarok a tudattartalom (nézetek), a gondolkodási mód, a jellem és a jelenségekre való reagálás tekintetében? - Milyen szerepet játszanak a biológiai adottságok és a pszihés sajátosságok az erőszakos bűnös magatartásában? - Van-e közös vonása a társadalmi környezetnek, a szociális viszonyoknak, amelyekben az erőszakos elkövetők élnek? - Lehet-e esetleg olyan következtetésre jutni, hogy az erőszakos elkövetők tipikus csoportját alkotják a bűnelkövetőknek? -Ha mindezek a feltevések részben vagy egészen beigazolódnak, mutatkoznak-e olyan tények vagy összefüggések, amelyek alapján körvonalazni lehet az erőszakos elkövetők felelősségre vonásának módját, a velük való bánásmódot? A szerzői kollektíva a tudományok különböző területein dolgozó szakemberekből alakult, akik munkájuk során a szociológiai, statisztikai, pszichológiai és pszichiátria módszereket együttesen alkalmazzák. Ez a módszer lehetővé tette az erőszakos bűncselekmények és elkövetőik komplex tanulmányozását, mindenekelőtt a társadalmi, a pszichés és a biológiai talajon kialakuló oksági kapcsolatok megközelítését."

leírás:

Dedikált.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!