ANTIK-VARIA / Dedikált könyv kategória termékei
Honfoglalás és régészet

Honfoglalás és régészet

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1994

Kiadó:

Balassi Kiadó

Kategóriák:

Dedikált könyv Magyar történelem Régészet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

A honfoglalásról sok szemmel

Terjedelem:

311 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9637873791

tartalom:

A honfoglalás a népvándorlások fontos mozzanata, amelynek során Eurázsia füves pusztái felől lovas népek, irániak, törökök és steppei peremnépek érkeztek a Kárpát-medencébe. Közülük egyedül a magyar maradt meg, bizonyára azért, mert elődei finn-ugorokból, irániakból, törökökből és szlávokból szerveződtek, s a Fekete-tengeri térségben a görög kereszténységgel is érintkeztek. Az itt talált vegyes népelemeket is összefogva olyan hazát alapítottak, amely tartósabb lett szkíta, hun és avar elődeik birodalmánál, s amelyben - megfogyva bár - de állni tudták újabb barbárok ostromait. Ez a kötet megkísérli bemutatni, hogy a régészek és más velük együttműködő kutatók mit derítettek fel eddig a honfoglalást megelőző évszázadról. A honfoglalásról sok szemmel sorozattal a Magyar Tudományos Akadémia Őstörténeti Bizottsága Györffy György vezetésével az 1100 éve lezajlott magyar honfoglalás kérdéseiről tartott tudományos konferenciák eredményeit tárja az olvasó elé.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!