ANTIK-VARIA / Dedikált könyv kategória termékei
Jelentés-integráció

: Jelentés-integráció

Kiadás:

Budapest, 1978

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Dedikált könyv Nyelvészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

421 p

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630514281

tartalom:

"A Jelentés-integráció a szerző nyelvi rendszerről írott ötödik kötete. Mindegyikben egységes a törekvés, hogy megtalálja a jelentés és szerkezet belső összefüggését. Korábbi műveiben a szintaxis felől közelítette meg a jelentést; utóbbi köteteiben a vizsgálódások középpontjában a jelentés áll. A jelentés-integráció az igei metaforák elmélyült elemzése. A hagyományos felfogással szemben a kötet egyértelműen bizonyítja: a metaforikus jelentés nem érthető meg egyetlen ige - tulajdonképpeni és metaforikus - jelentéseinek viszonyából; a metaforikus jelentés több ige jelentésének egy egységbe való integrációja. A mű a metaforikus igék belső szerkezeti viszonyaiból kiindulva a szóosztályok természetére világít rá."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!