ANTIK-VARIA / Dedikált könyv kategória termékei
József Attiláról

: József Attiláról

Kiadás:

Budapest, 1974

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Dedikált könyv Irodalomtörténet Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

210 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

˝Fábián Dániel orvos, közíró, 1927 és 1930 között a Bartha Miklós Társaság ügyvezető elnöke, József Attilával 1928 elején került személyes kapcsolatba. Első találkozásuk élményét később így idézi fel: "Egész lénye azt sugározta felém: ímé, az ember!! Az ember, aki nem csap be, szemben ugyanaz, mint a hátad mögött, aki nyíltszívű, őszinte és egyenes. Érdemes a barátságra. Megvallom, ilyen abszolút lírai alapon indult a mi barátságunk..." Fábián Dániel és József Attila "sok gondolati és világnézeti egyezés mellett is mindig lírai hangulatú" barátsága 1929 végén - 1930 elején volt a legszorosabb, amikor a költő tevékeny részt vállalt a Bartha Miklós Társaság munkájában. Ez időben jelent meg - 1930 tavaszán - kettejük közös munkája, a Ki a faluba! című BMT-röpirat is. A szerző e könyvében nem csupán az együttes munka, a személyes kapcsolat maradandó élményét idézi fel, hanem közelképet rajzol József Attila személyiségéről, kísérletet tesz a költői életmű sorsformáló hatásának sajátos értelmezésére is.˝

leírás:

A szerző dedikációjával.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!