ANTIK-VARIA / Dedikált könyv kategória termékei
Képek és vonulatok

: Képek és vonulatok

Kiadás:

Budapest, 1973

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Dedikált könyv Irodalomtörténet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Elvek és utak

Terjedelem:

403 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

˝Megszoktuk, hogy a múlt, valamely pontjaitól kezdve, történelem, ránk maradt emlékekkel, művekkel, esetleg kövületekkel, és általában az a szokás, hogy valahol megvonjon az ember egy éles cezúrát, és ott kezdődjék a mai nap. Végül is megszokott dolog, hogy a történelem különböző ágainak művelői különböző történelmi korokkal foglalkozzanak a mai-nap-cezúráig, a határpontig. Ezeket a tanulmányokat pedig olyan tudós írta, költészetünk és szépprózánk 1945-től napjainkig terjedő, változatos útjáról, aki elsősorban irodalomtörténész, és annak az eszközeivel közelíti meg tárgyat, ám tanulmányainak tárgya befejezetlen képek és véget nem ért vonulatok vizsgálata. Bata Imre könyvében "elnémult elbeszélőkről" van szó - Kodolányi Jánosról, Szabó Pálról, Veres Péterről -, akik korántsem némultak el mint irodalomformálók. Tanulmányainak főhősei - Illyés Gyula, Juhász Ferenc, Nagy László, Németh László, Pilinszky János, Weöres Sándor - nem befejezett, végleges, merev figurák, és ebben a mozgó és mozgalmas irodalomtörténetben időben behatárolt és mégis behatárolatlan korban a legfiatalab­bak se puszta időtlen ígéretek. ˝

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel. A szerző dedikációjával.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!