ANTIK-VARIA / Dedikált könyv kategória termékei
Körbe-körbe

: Körbe-körbe

Kiadás:

Haifa, 1994

Kiadó:

k. n.

Kategóriák:

Dedikált könyv Judaika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

174 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

˝Nem, nem lehet elfelejteni még akkor sem, ha nem állna ott tanúnak Budapesten, a Kazinczy utcai templom udvarán a négy vasoszlop, mely a menyegzői sátort van hivatva tartani. Ezek az oszlopok nem tudom hány évesek. Talán száz, de talán több is. Sok mindent láttak, átvészeltek. De... hallgatnak. Négy és fél évtizede annak, hogy én álltam ott, és jártam körbe-körbe a menyegzői sátor alatt.. Ilyenkor az aráknak boldognak illik lenni. Édesanyák, apák álma gyermekeiket a chupá alá vezetni. Engem, a kölcsönvett, kopott menyasszonyi ruhában, egy összetört szívű, meggörnyedt hátú, Bergen-Belsenből megmenekült, gyermekeit elvesztett, remegő kezű asszony, a Nagymamám vezetett a sátor alatt körbe-körbe... Vannak sebek, amelyek begyógyulnak, és vannak, melyek soha... Három gyermekemet vezettem a menyegzői sátor alá. Volt mosoly, selyemruha, és mentem körbe-körbe a vőlegény körül. De az a régi kép mindig ott sajgott bennem. Unokák születtek. Felserdültek. Esküvőre készülődünk. Látom már lelki szemeimmel Chájelét, első leányunokámat, körbe-körbe járni. Édesanyja fogja vezetni, és én ott fogok állni mellette. És az én drága, jó vejem, Rabbi Jicchák Ehrenfeld, Chájele édesapja fogja áldását adni az új párra. Én pedig kérve kérem a jó Teremtőt, hogy ne zárja be a kört. Hagyjon engem és az én oly sokat szenvedett nagymamatársaimat körbe-körbe járni. Tovább... tovább... Úgy, ahogyan énekli a vén diák...˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!