ANTIK-VARIA / Dedikált könyv kategória termékei
Lánczos Kornél 1893-1993

Lánczos Kornél 1893-1993

Szerkesztő:

Kiadás:

Székesfehérvár,

Kiadó:

Fejér Megyei Levéltár

Kategóriák:

Dedikált könyv Fizika Helytörténet Matematika Életrajz

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Fejér megyei Levéltár közleményei

Terjedelem:

122 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9637233172

tartalom:

˝Lánczos Kornél száz évvel ezelőtt született Székesfehérvárott. Iskolájának és szülővárosának kulturált légkörére öregkorában is melegen gondolt vissza. Eötvös Lorándot hallgatta, Tangl Károly mellett volt tanársegéd. Budapesten írt doktori értekezését Einsteinnek küldte véleményezésre, aki méltatta eredetiségét. A húszas években egy ideig Einstein tanársegéde volt. Német egyetemeken emelkedett az általános relativitás és az új kvantummechanika egyik klasszikusává. Ezeket megtanítani hívták az Egyesült Államokba, ahol kitűnt: a számítógépek kedvelik Lánczos matematikai módszereit. Az ötvenes években az ír Akadémia kínált neki nyugalmas elmélyülést. A hetvenes években lett az Eötvös Társulat tiszteletbeli tagja. Egyik hazalátogatásakor érte a halál. Budapesti temetőben nyugszik. Születése centenáriumán Székesfehérvárt is, az Egyesült Államokban is méltón emlékeztek meg arról az egyéniségről, akinek gondolkodását Einstein a magáéhoz leginkább hasonlónak érezte. Szülővárosa és az Eötvös Társulat emlékének tiszteleg ezzel a kötettel.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!