ANTIK-VARIA / Dedikált könyv kategória termékei
Medici Venantes. Vadászó orvosok

: Medici Venantes. Vadászó orvosok

Kiadás:

Budapest, 2001

Kiadó:

Professio Kiadó

Kategóriák:

Dedikált könyv Vadászat Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

202 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630067323

tartalom:

˝A szerző Zoltán János professzor, sikeres vadászkönyvek szerzője, a plasztikai sebészet hazai megalapítója és a világban ismert személyiség. Ifjúkorának egy részét Aradon töltötte, majd Erdély visszacsatolása után a kolozsvári orvosegyetemen tanult. Az egyetem evakuálását követően először Helleban szerzet diplomát, majd hazatérve Budapesten. A miskolci kórházban kezdte az általános sebészet művelését és eközben elmélyülten foglalkozott a szakma világirodalmával. Idejében felismerve a helyreállító sebészet hazai szükségességét, erre váltott oly sikeresen, hogy 1951/52-ben a koreai háború golyózáporában nagyszámú, súlyos sérült helyreállítását végezhette. Műtéteit rajzokon tervezte, fényképeken dokumentálta és írásban is gyűjtötte. Egy életre meghatározó tapasztalatokat szerzett. Szakvizsgatantárgy lett a diszciplínából, a ma működő szakemberek többsége a ˝Főnök˝ mellett tanult. A hazai és külföldi eredmények mást elefántcsonttoronyba zártak volna, őt nem. Életét oly könnyed természetességgel éli, mintha főként a hobbijai érdekelnék. Példakép lehet az életet hosszabbító aktivitása, az írás élvezetében és kényszerében. A vadászat, a hobbijai közül az első helyen áll. Ez társas sport. A könyvben szereplő orvoskollégák nemcsak vadászfegyverrel, de a műtőasztal és a betegágy mellett is maradandót alkottak.˝

leírás:

A szerző dedikációjával.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!